Stor stas med besøk av journalist fra Østlandsposten!

De fleste dagene går med til hard jobbing, kundeservice og utvikling av bedriften og egen kompetanse. Da blir man jo værende litt som i en boble. En god boble altså. Men da blir det også ekstra stas å få fortelle litt fler om hva man holder på med. Og det er jo nettop det du kan lese om her. Jeg tillater meg å gjengi hele teksten her nå for de som ikke har fått muligheten til å lese hele artikkelen i Østlandsposten:

 Arkitekten Ane Cathrine Buck hadde behov for å bli en bedre fotograf. Det førte til at arkitektvirksomheten forsvant og fotografen tok over yrkeslivet. I år er hun Larviks beste fotograf.

For fem år siden startet Ane Cathrine Buck (50) Studio Buck som eget firma. Da hadde hun nettopp utdannet seg i en annen retning enn den hun hittil hadde som yrke.

– Jeg tok Idefagskolen. Det å holde på med bilder og tegning har jeg alltid likt. Det er vel derfor jeg ble arkitekt, men jeg hadde aldri tenkt at foto noen gang skulle bli en interesse for meg. Men for sju år siden skled jeg inn i fotoverdenen, smiler hun sittende midt i et gedigent studio i huset som tidligere er kjent som Eventyrhuset i Stavern.

Der har hun og mannen flyttet inn med både seg selv og sine firmaer. Hun med Studio Buck, han med Buck og Beyer Arkitekter, firmaet de drev sammen før hun startet sin egen virksomhet med foto.

Mer lykke enn forstand

– Det er jo litt utrolig at vi er her også. I 2008 var vi på utkikk etter et småbruk som vi kunne ha hestene våre og bo. Vi hadde aldri vært i Larvik og havnet her litt i blinde egentlig. Det er mer lykke enn forstand, smiler hun fornøyd.

Samtidig som paret dumpet ned i Larvik startet en prosess der Ane beveget seg fra arkitektvirksomhet til illustrasjon.

– Jeg tegnet og solgte bilder. Men foto kunne jeg ingenting om. Etter hvert trengte jeg forkunnskap og da måtte jeg ta Idefagskolen. Der falt jeg helt for foto.

Det ble mye reklamefoto, bedriftsoppdrag og brylluper. Men det er innen begrepet Fine Art Foto hun liker seg best og sikter seg inn mot.

– Det er bilder som har lang planlegging, bilder man må jobbe mye med for å få til. Kravet til lyssetting og teknikk er veldig høyt. Man tenker egentlig som en kunstner i prosessen med å male et bilde. I tillegg er dette mye etterarbeid med slike foto.

 

Eller du kan lese den i nettutgaven her: https://www.op.no/kultur/foto/bilder/for-fem-ar-siden-byttet-ane-cathrine-yrke-na-er-hun-best-i-larvik-moro/s/5-36-749211?access=granted

Vil du se bildene jeg vant med kan du se her: